Falafel
Israelerna var de första att sprida falafel till Europa
och USA, någon gång på 1970-talet. Idag äts falafel i hela världen. Det är
populärt bland vegetarianer.
Det här är det
godaste receptet på falafel jag har och dom är så lätta att laga. Gott till
pita-bröd eller som sådana med olika röror till.
Ingredienser
1 burk kikärtor (godare
om du själv blötlagt och kokat ärterna)
1 gul lök
0,5-1 klyfta
vitlök
1 tsk spiskummin
0,5 tsk salt
0,5 dl färsk persilja
2 krm sambal
oelek
2 msk maizena
3 msk olja
Skölj kikärterna
och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök,
spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk olja. Forma smeten
till små, platta bullar. Stek dem på medelvärme i olja i en stekpanna ca 2 min
på varje sida.
Falafel
Israelis were the first to spread falafel to Europe and
the United States, sometime in the 1970s. Today, falafel is eaten all over the
world. It is popular among vegetarians.
This is the best
recipe I have for falafel. You can it them with pita bread or just like that
with different dips.
Ingredients
1 can of
chickpeas (or you can cook your own chickpeas)
1 onion
0,5-1 clove of
garlic
1 tsp jeera
0,5 tsp salt
0,5 dl fresh parsley
a little sambal
oelek
2 tbsp maizena
3 tbsp oil
0 Comments