Finally it's time for my first blog post!
Kex med cashewnötter
Ingredienser
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl fiberhavregryn
1 dl cashewnötter,
hackade
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
Rör smör och
socker poröst. Blanda ner havregryn, nötter, bakpulver och mjöl. Blanda till en
smidig deg. Forma till en lång rulle, ca 5 cm i diameter. Skär i 20 skivor och
rulla till bollar. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper och platta till
dem lite. Grädda i 175C mitt i
ugnen ca 15 min.
För att lyxa till
kexen, kan du även blanda ner hackad mörk choklad i degen.
Cookies with
cashew nuts
Ingredients
100 g butter
1 dl sugar
1 dl oatmeal
1 dl cashew nuts,
chopped
0,5 tsp baking
powder
1,5 dl flour
Cream butter and
sugar fluffy. Stir in oatmeal, nuts, baking powder and flour. Mix to a smooth
dough. Shape into a long roll, about five centimeters in diameter. Cut into 20
slices and roll into balls. Place them on baking sheet with parchment paper and
flatten them a bit. Bake at 175C in the middle of the oven about 15
minutes.
For more luxury biscuits, you can add chopped dark chocolate into the dough.
1 Comments
Grattis till nya bloggen vår egna hovkonditor :) Lycka till! Kakorna ser jättegoda ut!
ReplyDelete