Brytbröd med
soltorkad tomat och ost
Det här är ett
gott bröd att äta bara så där utan pålägg, till sallad, soppa, ha med på
picnic…ja, du väljer helt själv.
0,5-1 burk med
soltorkad tomatpesto
50 g jäst / 1
påse torrjäst
5 dl vatten
1 dl olivolja
1 dl riven
cheddarost eller annan smakrik ost
1 msk strösocker
2 tsk salt
1/2 - 1 tsk paprikakrydda
16 dl vetemjöl
Garnering 2 dl
cheddarost
Smula jästen i en
bunke och häll över det fingervarma vattnet, lite i taget till jästen löst sig.
Rör i mjölet, oljan, tomatpeston, paprikakryddan, ost, socker och saltet. Arbeta
sedan degen så att den blir smidig. Låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk.
Platta ut degen på en ugnsplåt och dela den i lagom stora brytdelar med en
kniv. Strö över osten. Picka sedan brödet med en gaffel. Låt
jäsa ytterligare 20 minuter. Baka i ugn på 225 grader i ca 20 minuter. Låt
svalna på ett galler innan brödet bryts.
Bread with
sundried tomato pesto and cheese
This is a very
good bread to just eat like it is, or why not with a salad, soup…well, the
choice is yours.
0,5-1 jar sundried
tomatopesto
50 g yeast / 1
sacket of dried yeast
5 dl water
1 dl olive oil
1 dl grated
cheddar cheese
1 tbsp sugar
2 tsp salt
1/2 - 1 tsp
paprika spice
16 dl flour
Garnish 2 dl cheddar cheese
Desolve yeast in
lukewarm water. Add the rest of the ingredients. Let the dough rise for 40min. Flatten
the dough on a baking tray and cut it into bite-sized pieces with a knife.
Sprinkle with cheese. Peck then bread with a fork. Let rise another 20 minutes.
Bake in oven at 225 degrees for about 20 minutes. Let cool on a rack.
0 Comments