Brytbröd med soltorkad tomat och ost

Det här är ett gott bröd att äta bara så där utan pålägg, till sallad, soppa, ha med på picnic…ja, du väljer helt själv.

0,5-1 burk med soltorkad tomatpesto
50 g jäst / 1 påse torrjäst
5 dl vatten
1 dl olivolja
1 dl riven cheddarost eller annan smakrik ost
1 msk strösocker
2 tsk salt
1/2 - 1 tsk paprikakrydda 
16 dl vetemjöl
Garnering 2 dl cheddarost 

Smula jästen i en bunke och häll över det fingervarma vattnet, lite i taget till jästen löst sig. Rör i mjölet, oljan, tomatpeston, paprikakryddan, ost, socker och saltet. Arbeta sedan degen så att den blir smidig. Låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk. Platta ut degen på en ugnsplåt och dela den i lagom stora brytdelar med en kniv. Strö över osten. Picka sedan brödet med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. Baka i ugn på 225 grader i ca 20 minuter. Låt svalna på ett galler innan brödet bryts.

Bread with sundried tomato pesto and cheese

This is a very good bread to just eat like it is, or why not with a salad, soup…well, the choice is yours.

0,5-1 jar sundried tomatopesto
50 g yeast / 1 sacket of dried yeast
5 dl water
1 dl olive oil
1 dl grated cheddar cheese
1 tbsp sugar
2 tsp salt
1/2 - 1 tsp paprika spice
16 dl flour
Garnish 2 dl cheddar cheese

Desolve yeast in lukewarm water. Add the rest of the ingredients. Let the dough rise for 40min. Flatten the dough on a baking tray and cut it into bite-sized pieces with a knife. Sprinkle with cheese. Peck then bread with a fork. Let rise another 20 minutes. Bake in oven at 225 degrees for about 20 minutes. Let cool on a rack.