Super smarrig cheesecake med smak av jul.
Very good cheesecake with a taste of Christmas.
Pepparkaks-cheesecake
ca 8 portioner
Botten:
35 pepparkakor
75 g smält smör
Fyllning:
1.5 dl socker
3 ägg
200 g philadelphiaost
1 msk rivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinjuice
Topping:
krossade pepparkakor / apelsinskal
Sätt ugnen på 175 °C. Kör pepparkakor och smält smör i
matberedare till en smulig massa eller krossa dem i mortel och blanda i smöret.
Tryck ut smuldegen i en form ca 24 cm i diameter. Grädda botten 8-10 min i 175
grader. Låt svalna i några minuter Rör ihop socker och ägg, tillsätt osten,
apelsinskal och apelsinjuicen. Häll i formen och grädda i ca 30 minuter i 175
grader strax under mittfalsen. Låt kallna. Garnera med strimlat apelsinskal
eller krossade pepparkakor. Låt stå i kylen för att stelna ytterligare.
Gingerbread Cheesecake
about 8 portions
Crust:
35 gingerbread
75 g melted butter
Filling:
1.5 dl sugar
3 egg
200 g Philadelphia cheese
1 tbsp orange zest
2 tbsp orange juice
Topping:
crushed gingerbread / orange zest
1 Comments
Ska genast testas!
ReplyDelete