Detta hade vi också till jul, Fazer konfekt, Fazermint, Fazer Blå och Geisha. Grundaren av Fazer, Karl Fazer, hade sina rötter i Schweiz och han lärde sig från de bästa mästaren av sin tid i St. Petersburg, Berlin och Paris. Öppningen av ett franskt-ryskt konditori i Helsingfors år 1891 var uppfyllelsen av hans drömmar. Fazer började producera choklad och godis för mer än ett sekel sedan.

This is what we also had for Christmas, Fazer confectionary. Fazermint, Fazer Blue and Geisha. The founder of Fazer, Karl Fazer, had his roots in Switzerland and he learned from the best masters of their time in St. Petersburg, Berlin and Paris. Opening a French-Russian Confectionary in Helsinki in 1891 was the fulfilment of his dreams. Fazer began to produce chocolate and candies more than a century ago.
År 1922 lanserades Fazer Blå mjölkchoklad och receptet har hållits oförändrat sedan dess. Detta är ett unikt recept där endast färsk mjölk och de finaste bönorna är tillåtna

In 1922 Fazer Blue milk chocolate was launched and the recipe has been kept unchanged ever since. This is a unique recipe where only fresh milk and the finest coca beans are permitted.
Geisha chokladkaka lanserades år 1962. Geisha med en mjuk choklad och krispig nougatfyllnig är inspirerad av det östliga filosofernas blandning av yttre fred och inre styrka. Geisha fås också som konfekt. Idag är Geisha ett av Fazers mest populära internationella varumärken.

The Geisha chocolate bar was launched in 1962. It's soft chocolate exterior and crispy nougat filling are inspired by the Eastern philosophers' mix of outer peace and inner strength. Geisha comes also in confections. Today, Geisha is one of Fazer's most popular international brands. 
Fazermint, en choklad med ett flödande mint centrum och omsluten av mörk choklad. Fazermint har producerats sedan 1969.


Fazermint, a chocolate with a flowing mint cream center covered by smooth dark chocolate. Fazermint has been produced since 1969.