Julgodis “Bounty”
ca
50 st
Fyllning
50
g smör
1/2
dl sirap
1/2
dl florsocker
2
dl vispgrädde
200
g kokosflingor
Garnering
200
g choklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8
minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna
något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna
i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt
minst en timma. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt
dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.
Christmas Sweets “Bounty”
about
50 pieces
Filling
50
g butter
1/2
dl suryp
1/2
dl icing sugar
2
dl cream
200
g coconut
Garnish
200
g chocolate
Mix all ingredients except coconut in a saucepan and boil for 5-8
minutes, until the batter is getting a little tough. Add the coconut. Let the
mixture cool slightly and then roll small balls and place on parchment paper.
(Rinse your hands in water in between so the batter does not stick as easily on
your fingers) Refrigerate at least an hour. Melt chocolate. Dip coconut balls
into the chocolate and let them solidify. Keep cold.
5 Comments
Åååh så mycket härliga sweets!
ReplyDeleteMåste måste göra. :) //Lena
ReplyDeleteGud vad det ser GOTT ut!!!!! Måste också göra. /Karro
ReplyDeleteÅh, dessa är ju såå goda!!
ReplyDeleteHanna: Ja, verkligen!
ReplyDelete