You can do your Christmas casseroles in advance. Either you bake them completely and freeze or freeze them without baking before.
1 kg skalade morötter
5 dl vatten
1 tsk salt
1 1/2 dl grötris
2 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 ägg
1/2 tsk salt
1/2 dl sirap
1/4 tsk vitpeppar
1/4 tsk muskotnöt
Koka skalade och skivade morötter halvfärdiga i saltat vatten. Vatten
mängden skall just täcka morötterna. Ta vara på kokvattnet och koka riset i
det, du behöver ev hälla i mera vatten. Mosa morötterna under tiden. Tillsätt mjölk,
grädde, ägg och kryddor. När riset är färdigkokt, blanda ner det i morotsblandningen.
Kolla smaken, ev behövs det mera salt. Häll blandningen i ca 2 l välsmord form.
Strö över ströbröd. Grädda i 200 grader i 45 minuter.
Carrot Casserole
1 kg carrots
5 dl water
1 tsp salt
1 1/2 dl porridge rice
2 dl cream
1 dl milk
1/2 egg
1/2 tsp salt
1/2 dl suryp
1/4 tsp white pepper
1/4 tsp nutmeg
Boil peeled and sliced carrots half done in salted water. The amount of
water should just cover the carrots. Make use of the cooking water and cook the
rice in it, you need to possibly add in more water. Mash the carrots in the
meantime. Add milk, cream, egg and spices. When rice is cooked, mix it into the
carrot mixture. Check the taste, it might need some more salt. Pour the mixture
into a 2 l greased pan. Sprinkle with breadcrumbs. Bake at 200 degrees for 45
minutes.
0 Comments