Soppa på vattenkrasse

1 msk olja
4 schalottenlök, fint hackad
1 purjolök, skivad
225 g potatis, tärnad
225 g vattenkrasse, hackad
450 ml vegetarisk buljong
450 ml mjölk
svartpeppar 

Hetta upp oljan i en stor kastrull, tillsätt sedan schalottenlök och purjolök och koka försiktigt i 5 minuter. Tillsätt potatisen och vattenkrasse och koka i ytterligare 3 minuter under omrörning. Rör i buljong, mjölk och svartpeppar. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och mixa soppan tills den är slät med en stavmixer. Värm upp soppan, till rykande het.


Watercress Soup

1 tbsp oil
4 shallots, finely chopped
1 leek, sliced
225 g potatoes, diced
225 g watercress, chopped
450 ml vegetable stock
450 ml milk
black pepper
salt

Heat the oil in a large saucepan, then add the shallots an leek and cook gently for 5 minutes. Add the potatoes and watercress and cook for a further 3 minutes, stirring occasionally. Stir in the stock, milk and black pepper. Bring to the boil, then reduce the heat and let simmer for 20 minutes, stirring occasionally. Remove the pan from the heat and purée the soup until smooth with a hand blender. Reheat gently, until piping hot.