Saltig paj med pesto och grönsaker
Pajbotten
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl fullkornsmjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl smält margarin
½ dl kvarg
½ dl vatten
Fyllning
grillade grönsaker
2 ägg
2 dl mjölk
riven ost
2 msk pesto
Blanda de torra ingredienserna och rör i
margarin, kvarg och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en
gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Fyll skalet med grillade grönsaker. Bland
ihop ägg, mjölk och pesto och häll på fyllningen. Grädda i 200 grader ca 30-40
minuter.
Savoury quiche with pesto and vegetables
Crust
1 dl flour
1 dl oatmeal
1 dl whole meal
½ tsp baking powder
½ tsp salt
½ dl melted margarine
½ dl quark
½ dl water
Filling
grilled vegetables
2 egg
2 dl milk
grated cheese
2 tbsp pesto
Mix the dry ingredients and stir in margarine, quark and water. Press the
dough into a mold and pick the dough with a fork. Pre-bake pie crust at 200
degrees for 10 minutes.
7 Comments
Yum! Lovely savoury tart, perfect for the weekend!
ReplyDeletesmaskigt gott med saltig paj:))
ReplyDeleteOnskar en underbar Sondag,
Nena
Maria: Thanks!
ReplyDeleteNena: Javisst är det! Skön söndag till dig också :)
Spännande med ett lite annorlunda recept på pajdeg, låter väldigt gott.
ReplyDeleteLåter himla gott
ReplyDeleteMmm... Quiche är alltid gott.
ReplyDeleteMårtenssons kök: Tack :)
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Tack!
Remsan: Javisst är det :)