Singapore
National Day is celebrated every year on August 9, in commemoration of
Singapore’s independence from Malaysia in 1965. This holiday features a
National Day Parade, an address by Prime Minister of Singapore and fireworks
celebrations.
The theme
for NDP 2011 is Majulah! The Singapore Spirit. Majulah means “Onward!”. It
represents strength, energy and dynamism to continually strive towards building
a better Singapore.
Singapores nationaldag firas varje år
den 9 augusti till minne av Singapores självständighet från Malaysia 1965.
Denna dag firas med parad, tal av Singapores premiärminister och fyrverkerier.
Temat för NDP 2011 är Majulah! Andan av Singapore. Majulah betyder "Framåt!". Den representerar styrka, energi och dynamik för att ständigt sträva efter att bygga ett bättre Singapore.
Temat för NDP 2011 är Majulah! Andan av Singapore. Majulah betyder "Framåt!". Den representerar styrka, energi och dynamik för att ständigt sträva efter att bygga ett bättre Singapore.
To mark the occasion I have baked cookies.
Dagen till ära har jag bakat småbröd.
Chocolate Cheesecake
Cookies with Raspberry filling
120 g butter
1,8 dl sugar
1 egg
1 tsp vanilla sugar
2,4 dl flour
0,8 dl cocoa
¼ tsp baking powder
¼ tsp salt
filling
1 dl cream cheese
0,6 dl powdered sugar
2 tsp raspberry jam
Beat together butter and sugar until
fluffy. Beat in eggs and vanilla. In a separate bowl, combine flour, cocoa,
baking powder and salt. Add the dry ingredients into the butter-sugar mixture
and mix until well blended.
Cool the dough for 15 minutes to make it
easier to work with.
Filling: Mix together all ingredients
for the filling.
Shape the dough into a ball and flatten
out the dough between your hands. Add a teaspoon of filling in center of dough
and cover with dough and roll into a ball. Repeat with remaining dough. Place
cookies on baking sheet and bake at 350 degrees for 10-12 minutes. Allow to
cool on the baking sheet, then transfer the biscuits to the refrigerator for
about 30 minutes.
Choklad cheesecake kex med hallonfyllning
120 g smör
1,8 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,4 dl vetemjöl
0,8 dl kakao
¼ tsk bakpulver
¼ tsk salt
Fyllning
1 dl färskost
0,6 dl florsocker
2 tsk hallonsylt
Vispa ihop smör och socker fluffigt.
Vispa i ägg och vaniljsocker. I en separat skål, kombinera mjöl, kakao,
bakpulver och salt. Tillsätt de torra ingredienserna till
smör-sockerblandningen och blanda tills allt är blandat.
Kyl degen i minst 15 minuter för att
göra den lättare att arbeta med.
Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser
till fyllningen.
10 Comments
Vilka läckra kakor med fyllning. :-)
ReplyDeleteWhat lovely cookies! They look so pretty and irresistible.
ReplyDeleteHappy National Day!
Cheers,
Rosa
Hurra för Singapore!
ReplyDeleteOch hurra för de smarta kakorna!
Hurra, hurra, både för goda kakor och för Singapore!
ReplyDeleteÅh, vad vi längtar till Singapore, vi trivdes så de dagarna vi var där. Så lätt att ta sej runt och kändes så säkert:) Blir det som vi önskar och hoppas så blir det några dagars besök där nästa år innan vi reser vidare till Bali (Hoppas, hoppas).
Men, OJ, vilka kakor! De ser ut att vara hur goda som helst! Ser också att du har bakat en massa gott den senaste tiden, Quinoakakan lät spännande och bananmuffisarna!
ReplyDeleteErika: Tack!
ReplyDeleteRosa:Thank you very much!
Kim: Jaa :)
Mårtenssons kök: Tack :) Vad roligt om ni kommer till Singapore några dagar, vi kunde ju träffas då :) Vart till Bali reser ni?
Linda: Tack så mycket :)
Än är inget bestämt, det ligger på planeringsstadiet än så länge. Vi läser på, kollar priser och drömmer just nu... Men Singapore vill vi absolut ha vår mellanlandning i, det är något vi är helt säkra på:)
ReplyDeleteKlart vi ska träffas, vi väntar oss en expertis-guidad matrunda:)
Mårtenssons kök: En matrunda blir de absolut :)
ReplyDeleteHärligt lyxiga kakor det där!
ReplyDeleteKarinW: Ja, visst är de, tack!
ReplyDelete