This stew is my contribution to Månadens utmaning at Kalasgott: roasts, soups and stews.
Morot-Linsgryta
1 lök
1
vitlöksklyfta
1 riven morot
0,5-1 dl röda
linser
0,5 färsk
chili
1 tsk
spiskummin
0,5 tsk
senapsfrön
1 burk
tomakross
1-2 dl vatten
1-2 dl
kokosmjölk
ev. salt
Skala och
hacka lök och vitlök fint. Skala och riv moroten grovt. Hacka chilin fint. Häll
olja i en kastrull och lägg i lök, vitlök, spiskummin, chili, senapsfrön och
låt fräsa en stund. Blanda i morot, tomatkross, vatten och linser. Låt småkoka
15 minuter. Häll i kokosmjölk. Salta vid behov. Gott att äta med ris eller naan.
Carrot-Lentil
Stew
1 onion
1 garlic
clove
1 grated
carrot
0,5-1 dl red
lentils
0,5 fresh
chilli
1 tsp jeera
0,5 tsp
mustard seeds
1 can diced
tomato
1-2 dl
water
1-2 dl
coconut milk
salt, if
needed
Peel and chop
onion and garlic finely. Peel and grate the carrot coarsely. Chop the chilli
finely. Pour oil in a saucepan and add the onion, garlic, jeera, chilli,
mustard seeds and cook for a while. Mix in carrots, tomatoes, water and
lentils. Let simmer 15 minutes. Pour in coconut milk. Season to taste. Good eaten with rice or naan.
11 Comments
låter gott :-)
ReplyDeleteGott! Får jag nog testa nästa gång det vankas linsgryta! Spiskummin är ju en favvokrydda!
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Tack :)
ReplyDeleteSofie: Ja, gör det!
Åh, låter fantastiskt gott, jag älskar morot! Och linser! Och kokosmjölk! Och ungefär allt annat du har i ;)
ReplyDeleteLäcker färg på grytan. Kan helt klart tänka mig att göra denna.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteGott med linsgryta! Åt det häromkvällen :) Ser mycket gott ut!
ReplyDeleteDetta ska jag prova! Linser är så himla bra mat!
ReplyDeleteAlexandra: Då är grytan helt i din smak :)
ReplyDeleteSusanne: Tack!
Amy: Tack och ja, gott är det!
Therese: Roligt, hoppas du gillar den!
Jag vill lära mig hur man gör detta recept det ser så smaskigt
ReplyDeleterxmex: :)
ReplyDelete