Quiche is easy to bake and can be varied endlessly! This time I made a quiche with green ingredients!
Grönpaj
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl fullkornsmjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl smält margarin
½ dl kvarg
½ dl vatten
2 msk pesto
spenat
sparris
färsk basilika
1-2 tsk sambal oelek
2 ägg
2 dl mjölk
riven cheddar
mozzarella tärningar
salt
peppar
Blanda de torra ingredienserna och rör i
margarin, kvarg och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en
gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Blanda ägg, mjölk, ost, sambal, den stekta
spenaten, basilika, salt och peppar. Bred pesto på det förgräddade pajskalet. Fyll
skalet med äggblandningen och lägg på sparris och mozzarella. Grädda i 200
grader ca 30 minuter.
Green Quiche
1 dl flour
1 dl oatmeal
1 dl whole meal
½ tsp baking powder
½ tsp salt
½ dl melted margarine
½ dl quark
½ dl water
2 tbsp pesto
spinach
asparagus
fresh basil
1-2 tsp sambal oelek
2 egg
2 dl milk
grated cheese
mozzarella cubes
salt
pepper
Mix the dry ingredients and stir in margarine, quark and water. Press
the dough into a mold and pick the dough with a fork. Pre-bake pie crust at 200
degrees for 10 minutes.
Mix
eggs, milk, cheese, sambal, the fried spinach, basil, salt and pepper. Spread
pesto on the pre-baked pie shell. Fill shell with egg mixture and add the
asparagus and mozzarella. Bake at 200 degrees about 30 minutes.
12 Comments
Den ser finfin ut! Vårig nästan :)
ReplyDeleteMatarkivet: Tack :)
ReplyDeleteOJ vilken paj! Denna måste jag testa =)
ReplyDeleteVardagslyx: Roligt om du gillar den :)
ReplyDeleteThis is really interesting and it sounds delicious. This would not last long at my table:-). Have a wonderful day. Blessings...Mary
ReplyDeleteSer mycket gott ut! Håller med Hanna, den ser lite vårig ut :-)
ReplyDeleteVa gott Hovkonditorn, du får till det varje dag! Imponerande :)
ReplyDeleteOj vilka härliga färger:) Jag skulle gärna sätta tänderna i den! Ser supersmaskigt ut!
ReplyDeleteDu är så duktig på att verkligen få fram det goda på bilden. Ser riktigt gott ut.
ReplyDeleteMary: Thanks again for your kind words!
ReplyDeleteRemsan: Tack :)
Amy: Tack, vad snäll du är!
Ann-Sofi: Tack så mycket!
Susanne: Tack för din fina ord!
Paj är verkligen bland det bästa jag vet i matväg, gott, och lätt att variera! Kul med alla gröna ingredienser, det ser så fräscht ut! Och sparris - YUM!
ReplyDeleteAlexandra: Tack, och ja paj är verkligen gott!
ReplyDelete