Merry Christmas to all my close, dear and to you who visits my blog! I hope everyone has a nice, peaceful Christmas holiday with good food and good company. Christmas morning begins with rice porridge and a good loaf.
Risgrynsgröt
2 1/2 dl vatten
1 1/2 dl rundkorniga risgryn / arborio ris
8 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
Koka upp vattnet. Häll i risgrynen och
koka under lock i 10 minuter. Häll på all mjölk och låt koka sakta under lock i
ca 40 minuter eller tills grynen är mjuka., rör om då och då. Smaksätt med salt
när gröten är färdig. Servera med kanel och ett gott bröd.
Rice Porridge
2 1/2 dl water
1 1/2 dl porridge rice / arborio rice
8 dl milk
1 1/2 tsp salt
Boil water. Add the rice and cook with the
lid on for 10 minutes. Pour all the milk and boil gently under a lid for about
40 minutes or until grains are tender, stirring occasionally. Season with salt
when the porridge is ready. Serve with
cinnamon and a good bread.
9 Comments
Hoppas ni också får en härlig helg. God jul!
ReplyDeleteGod Jul på dig, ha en fin helg!
ReplyDeleteGod jul till dig också! Risgrynsgröt äter vi till lunch, ser ännu mera fram emot den nu när jag såg de här bilderna. :)
ReplyDeleteÖnskar dig och de dina en
ReplyDeleteRiktigt God Jul!
Kram
Erica
God Jul till dig oxå. Jag går nog på risgrynsgröten lite senare ikväll när jag orkar rulla ur soffan igen :-)
ReplyDelete//
Ha en fortsatt härlig julhelg
ReplyDeleteGod Jul till er alla!!
ReplyDeleteStor VARM JULKRAM till dig från mig!
ReplyDeleteLinda: Tack det samma, kram!
ReplyDelete