Scones är något jag kunde äta dagligen, så goda är de! Denna variant är även god att äta följande dag. Kanske något för din eftermiddags-tebjudning?

Scones are something I could eat every day, they are so good! This version is also good to eat the next day. Maybe something for your afternoon tea party? 



Scones

5 dl mjöl
2 msk socker                                                       
1,5 msk bakpulver
¼ tsk salt
80 g smör, kallt
2 dl grädde
torkade tranbär

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda sist i grädde och tranbär. Platta degen 4 cm tjock och ta ut 6 scones med en rund form eller skär degen i bitar.  Pensla sconen med ägg och grädda i 200 grader ca 20 minuter.


Scones

5 dl flour
2 tbsp sugar
1,5 tbsp baking powder
¼ tsp salt
80 g butter, cold
2 dl cream
dried cranberries

Mix flour, sugar, baking powder and salt in a bowl. Pinch the butter with the dry ingredients and then add the cream and cranberries. Flat dough 4 cm thick and take out six scones with a round shape or cut the dough into pieces. Brush the scones with egg and bake at 200 degrees about 20 minutes.