A fresh, protein rich and good salad made of mixed beans.
Bönsallad
3-4 dl kokta blandade bönor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
6 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk honung
citronsaft
salt
svartpeppar
persilja
Hacka lök och vitlök fint och fräs i en stekpanna med olivolja. Blanda
i bönorna. Salta och peppra samt tillsätt vinäger, citronsaft och honung. Strö
över persilja.
Bean Salad
3-4
dl cooked mixed beans
1
red onion
1
clove garlic
olive
oil
2
tbsp balsamic vinegar
2
tbsp honey
lemon
juice
salt
black
pepper
parsley
Chop
the onion and garlic finely and fry in a skillet with olive oil. Mix in the
beans. Season with salt and pepper and add the vinegar, lemon juice and honey.
Sprinkle with parsley.
16 Comments
Honung har jag inte testat att ha på vid sådana här sallader, tack för tipset. Gott och proteinrikt, kram!
ReplyDeleteHonung passar mycket bra! Kram
Deletesv: Tack så mycket :)
ReplyDeleteÅh det ser gott ut!
Tack!
DeleteSer jättegott ut :-)
ReplyDeleteTack Jenny!
DeleteLove bean salad, never tried a version with honey though. Will try next time
ReplyDeleteHoney is really nice to add to this salad!
DeleteMums, jag ÄLSKAR bönor, de kan användas till allt och är supergoda till på köpet! Måste prova den här varianten, honung gör allting liiite bättre ;)
ReplyDeleteJa, det kan användas lite här och där :)
DeleteDetta har vi provat en variant av, fast då bara på kidneybönor och så massvis av rosmarin, så gott.
ReplyDeleteJa, gott!
Deletemumsigt!
ReplyDeleteTack!
DeleteGott, gott. Älskar bönor! Ha en skön vecka!
ReplyDeleteJa! Tack det samma!
Delete