En söt och god kaka med hallonsylt och smuldeg! Sista dagen idag att lämna en kommentar om kanelchipsen :)

A sweet and delicious cake with raspberry jam and crumb on top! Today is the last day to leave a comment about the cinnamon chips :)


Hallon Linzer

2dl mjöl
3 msk potatismjöl
1 dl strösocker
140 g kallt smör, tärnat
1 msk mjölk
1 tsk kanel
0,5 tsk mald kryddnejlika
8 msk hallonsylt
2 tsk strösocker

Värm ugnen till 200C. Klä en 22cm fyrkantig form med bakplåtspapper. Blanda mjöl, potatismjöl och socker i en skål med smöret till fina smulor. Blanda i mjölk, kanel och kryddnejlika. Ta tre fjärdedelar av degen och tryck ner jämnt i formen. Grädda i 15-20 minuter tills den är gyllene och ser krispig ut.
Bred över sylten och smula över resten av degsmulorna. Grädda i 5-10 minuter tills toppingen är gyllene. Strö över 2 tsk strösocker. Låt svalna. Skär i bitar.


Raspberry Linzer

2 dl flour
3 tbsp potato flour
1 dl granulated sugar
140 g cold butter, diced
1 tbsp milk
1 tsp cinnamon
0,5 tsp ground cloves
8 tbsp raspberry jam
2 tsp granulated sugar

Preheat oven to 200C. Line a 22 cm square form with parchment paper. Mix flour, potato flour and sugar in a bowl with the butter into fine crumbs. Mix in milk, cinnamon and cloves. Take three quarters of the dough and press down evenly in the pan. Bake for 15-20 minutes until golden and crispy.
Spread over the jam and crumble over the rest of the dough. Bake for 5-10 minutes until topping is golden. Sprinkle with 2 tsp granulated sugar. Allow to cool. Cut into pieces.