I eat porridge in periods. To make it more filling, I use chia seeds in the porridge and top it with berries, seeds and nuts. What do you have in your porridge?
Rågflinge-chiagröt
2-2,5
dl vatten
1
dl rågflingor
1
msk chiafrön
salt
Koka
upp 2 dl vatten och ha i rågflingorna. Koka några minuter och tillsätt sedan
chiafrön. Koka ytterligare några minuter. Blanda i mera vatten om det behövs.
Salta. Ät med smöröga, bär...
Rye
Flakes-Chia Porridge
2-2,5
dl water
1
dl rye flakes
1
tbsp chia seeds
salt
Boil
2 dl water and add the rye flakes. Boil few minutes, then add the chia seeds.
Boil for a few more minutes. Stir in more water if needed. Add salt. Eat with
butter, berries...
14 Comments
Jag älskar att klippa ner torkad frukt i gröten, speciellt torkade dadlar och jordgubbar! För övrigt rör jag alltid ner psylliumfröskal i slutet av kokningen och toppar allltid med kanel!
ReplyDeleteJa, mums :)
DeleteJag äter inte gröt men önskar jag gjorde när jag ser din skål! Ser yammi ut!
ReplyDeleteTack så mycket :)
DeleteDen här gröten ser så god ut!
ReplyDeleteJag äter nästan aldrig gröt...men chiafrön använder i brödbak! :)
Funderar på att prova göra gröt på ägg och kokosnötmjöl...:)
Ha en fin dag!
kramar!
//Lana
Tack! Låter bra med gröt på ägg och kokosnötmjöl. Kram
DeleteJag är värdelös på gröt. Tänker jämt att jag borde, men blir ju så attans hungrig bara en timma efter frukosten. Behöver något mer mättande på morgonen.
ReplyDeleteJa, jag förstår dig men hungern efteråt, därför måste jag göra min på rågflingor och tillsätta chia, frön, nötter...
DeleteJag äter gröt flera gånger i veckan och min favorit är vanlig havregrynsgröt med ett par teskedar linfrö i. Några bär eller frukt och mjölk ska den ätas med:) Kram
ReplyDeleteLåter gott! Kram
DeleteFrun i köket äter rågflingegröt på vardagsmorgnarna, fast inte alls någon nyttig variant som din... ringlar över lite sirap eller flytande honung bara:)
ReplyDeleteJa, men sirap eller honung passar ju bra på gröten :)
DeleteWhat a healthy and delicious breakfast!
ReplyDeleteJag blandar havregryn, dinkelflingor, linfrön och banan. Lite salt. Vatten förstås! ;)
ReplyDeleteJag såg chiafrön på ica maxi. Dyra! Behöver man bara ta lite av dem? Smakar de något speciellt eller är de bara nyttiga?