Igår besökte vi Rijksmuseum och Van Gogh museum med min svärmor. Ett tips är att boka biljetter online och att besöka dessa tidigt på morgonen. Då behöver du inte köa och kan gå fritt och titta på konstverken. Idag skall vi till Anne Franks Hus. 

När vi var i juni i Finland, köpte jag Kung Markatta lakritspulver. Så nu har jag gjort en fräsch curd med smak av citron och lakrits. Jag tog två teskedar lakritspulver, men kan tycka att lite till skulle ha passat för att få en mer tydlig smak av lakrits. Men testa själv, den blev mycket god.


Yesterday we visited the Rijksmuseum and the Van Gogh museum with my mother-in -law. One tip is to book tickets online and visit these early in the morning. Then you do not have to queue and have plenty of space to walk around. Today we are going to Anne Frank House.

When we were in Finland in June, I bought Kung Markatta licorice powder. So now I've made a fresh curd flavored with lemon and licorice. I took two teaspoons of licorice powder, but if you want a more distinct taste of licorice, take some more. But try for yourself, it was very good.


Citron-Lakritscurd

3 ägg
2 dl socker
80 ml citronjuice
60 g smör
2-2,5 tsk lakritspulver, eller efter smak

Koka upp ägg, socker och citronjuice under omrörning, tills blandningen tjocknar, ca 10 minuter. Blanda sedan i smör och lakritspulver. Låt svalna och ställ kallt.


Lemon-Licorice Curd

3 eggs
2 dl sugar
80 ml lemon juice
60 g butter
2-2,5 tsp licorice powder, or to taste

Boil the eggs, sugar and lemon juice, stirring, until mixture thickens, about 10 minutes. Then mix in the butter and licorice powder. Let cool and refrigerate.