A cake with a coarser texture with good flavor of orange, almond and chocolate. Became immediately a favorite at our house. Söta Saker has feast/party as this month's theme, so this cake is my contribution.
Almond
Semolina Cake spiced with Orange and Chocolate
1
dl almond, ground
1
dl semolina
0,5
dl buckwheat flour
3/4
tsp baking powder
60
g butter, soft
1
dl coconut sugar
0,5
tsp vanilla sugar
1
egg
0,5
dl almond milk
1-2
tsp orange zest
2
tbsp orange juice
50
g dark chocolate pieces
Mix
together almond, semolina, buckwheat, baking powder, butter and sugars until
crumbly. Add the egg, milk, orange zest and -juice and chocolate. Stir until
combined. Grease a 16 cm round cake tin and line the base with parchment paper.
Bake in 180 C degrees for about 25-30 minutes. Frost with melted dark chocolate.
Mandel
Mannagrynskaka kryddad med Apelsin och Choklad
1
dl mandel, mald
1
dl mannagryn
0,5
dl bovetemjöl
3/4
tsk bakpulver
60
g smör, mjukt
1
dl kokossocker
0,5
tsk vaniljsocker
1
ägg
0,5
dl mandelmjölk
1-2
tsk apelsinskal
2
msk apelsinjuice
50
g mörk choklad bitar
Blanda
samman mandel, mannagryn, bovete, bakpulver, smör och socker tills smuligt.
Tillsätt ägg, mjölk, apelsinskal och -saft och choklad. Rör tills allt är
blandat. Smörj en 16 cm rund kakform och klä botten med bakplåtspapper. Grädda
i 180 C grader i ca 25-30 minuter. Dekorera med smält mörk choklad.
25 Comments
Ser jättegod ut! Saftig liksom... Massa smak får jag anta :)
ReplyDeleteJa, en mycket god smak och konsistensen gillade jag mycket.
DeleteThis is a fantastic cake, really aromatic!Happy Saturday,dear!
ReplyDeleteThank you! Happy Saturday Lenia.
DeleteSer lockande ut:)
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteVilken spännande kaka:)
ReplyDeleteTack Milla!
DeleteSer god ut. Nu har jag laddat ner din e-bok. Många recept att testa framöver.
ReplyDeleteTack och kul att du har laddat ner boken :)
DeleteLänge sedan jag använde mannagryn. men jag har en förpackning fullkornsmammagryn i skafferiet, som jag får ta och göra något utav!
ReplyDeleteJa, fullkornsmannagryn hade jag gärna använt här, men har inte sett sådant här.
DeleteDet är alltid lika härliga ingredienser i dina recept och alltid lika vackra bilder. Kram!
ReplyDeleteTack snälla du. Vad glad du gör mig, kram!
DeleteSå gott det låter! Mums, mums! :) Bovetemjöl är ju så hälsosamt! Brukar använda det i bröd jag bakar till min dotter!
ReplyDeleteHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Tack! Ja, mjölet passar bra i bröd och också i pizzabotten. Kram
DeleteJa den här låter makalöst farlig!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteMmm, ser SÅ gott ut!
ReplyDeleteWhat a delicious combination of flavors. The bright oranges look so pretty with the chocolate too!
ReplyDeleteGod kombo,mums kram Diana
ReplyDeleteVilken underbar tårta, hade jag inte sagt nej till att få smaka! Och apelsinerna blir så fina som dekorering här :) Kram!
ReplyDeleteJa, den blev mycket lyckad! Kram
Deleteåh smaskigt.apelsin och choklad är en höjdare tillsammans.spännande med mandelkaka måste ja säga.
ReplyDeleteJa, en fin kombination av smaker!
Delete