I had both eggplant and leftover cooked red lentils at home that I wanted to use, so then it hit me that maybe I can make patties of them. Yes, I made patties and they turned out really delicious. I served them with tomato sauce and pasta.
Small
Eggplant-Lentil Patties
0,5
eggplant, diced
1
small red onion, chopped
1
garlic clove, chopped
1,5
dl cooked red lentils
0,5
dl grated cheese
about
4 tbsp almond meal
salt
pepper
basil
sambal
oelek
Fry
eggplant, onion, garlic in oil in a skillet for 5-7 minutes. Let cool. Mix eggplant-onion
mixture with lentils, cheese, and almond meal with a hand mixer. Season to
taste. If the mixture is too loose add some almond meal. Put in the fridge for
20 minutes. Heat the oven to 175 C. Form the mixture into small patties or into
larger ones if you prefer them bigger, and place them on a greased parchment paper
lined baking sheet. Bake in the oven for 15-20 minutes.
Små
Aubergine-Linsbiffar
0,5
aubergine, tärnad
1
liten rödlök, hackad
1
vitlöksklyfta, hackad
1,5
dl kokta röda linser
0,5
dl riven ost
ca
4 msk mandelmjöl
salt
peppar
basilika
sambal
oelek
Stek
aubergine, lök, vitlök i olja i en stekpanna i 5-7 minuter. Låt svalna. Blanda
aubergine-lökblandningen med linser, ost och mandelmjöl med en handmixer.
Krydda efter smak. Om blandningen är för lös tillsätt lite mandelmjöl. Ställ i
kylen i 20 minuter. Värm ugnen till 175 C. Forma blandningen till små biffar
eller större om du så vill och lägg på en oljad bakplåtspappersklädd plåt. Grädda
i ugnen i 15-20 minuter.
8 Comments
Det var ett tag sedan jag åt linser. Det här låter gott!
ReplyDeleteLinser är gott och vi äter det ganska ofta.
DeleteDet låter nog jättegott:)Aubergine är sånt som jag använder väldigt ofta och det här kommer jag säkert att göra
ReplyDeleteTack snälla! Aubergine är så gott!
DeleteVilka perfekta små vegobiffar! Gillar att göra dem i ugnen (har ingen fläkt).
ReplyDeleteFörsöker dock hitta på en bra kombo helt utan mejeriprodukter eller ägg. Smaken blir bra men allt för ofta blir konsistensen gummigaktig. Men men, en vacker dag så...
Tack Åsa! Ja, det går mycket bra att göra biffar i ugn.
DeleteMmmmm så gott detta låter och ser ut. Jag gillar allt som har med aubergine att göra! :) Kram!
ReplyDeleteJa, det blir gott med aubergine! Kram
Delete