A very good and tasty soup that brightens your day with its beautiful color. Why not top it with feta cheese, breaking a little the sweetness from the carrots and peppers.
Roasted Carrot Red Pepper Soup
1 large red bell pepper, sliced
3 large carrots, peeled and cut into slices
1 red onion, chopped
1 garlic clove
oil
4-5 dl vegetable broth
salt
black pepper
paprika
sambal oelek
ajvar, optional
Preheat oven to 200 C degrees. Line a baking sheet with
parchment paper. Toss carrots, peppers, onion, and garlic with oil and roast
for 20 minutes or until vegetables are tender. Remove from the oven and puree
in a food processor or blender, adding a bit of the vegetable broth.
Pour the pureed vegetables into a pan and add the remaining
broth. Let simmer for 15-20 minutes. Season with salt, black pepper, paprika
and sambal oelek.
Rostad Morot-Paprikasoppa
1 stor röd paprika, skivad
3 stora morötter, skalade och skurna i skivor
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta
olja
4-5 dl grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
paprika
sambal oelek
ajvar, valbart
Värm ugnen till 200 C grader. Klä en plåt med
bakplåtspapper. Blanda morötter, paprika, lök och vitlök med olja och rosta i
20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta ut ur ugnen och mosa i en
matberedare eller mixer, tillsätt lite av grönsaksbuljongen. Häll de mosade
grönsakerna i en kastrull och tillsätt resten av buljongen. Låt sjuda i 15-20
minuter. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och sambal oelek.
21 Comments
A wonderful soup with stunning colors!
ReplyDeleteHave a lovely day,dear!
Thank you Lenia! Have a lovely weekend, hugs!
DeleteÅh mums vad gott! =)
ReplyDeleteTack Marie!
DeleteOj så gott! Med lite riven ingefära och en skvätt citron i också värmer den gott i vinterkylan.
ReplyDeleteTrevlig helg!
Jag gjorde precis en morotssoppa med ingefära :) Passar mycket bra ihop. Trevlig helg!
DeleteAmen mumma! Detta ska jag testa söndag kväll.
ReplyDeleteÄlskar billig men näringsrik mat.
Trevlig helg!
Tack, roligt om du vill testa. Ha en fin helg!
DeleteJag lagade en liknande variant av morotssoppa förra veckan: Jag tycker verkligen soppan får härlig smak och även färg såklart.
ReplyDeleteJag önskar dig också en riktigt fin helg! Många kramar
Ja, det blir mycket gott. Kram!
DeleteVilken vacker färg din soppa har:) Ha en härlig veckoslut!
ReplyDeleteÅh, vad gott! Nu blev jag inspirerad! Ska laga morotssoppa till nästa vecka!
ReplyDeleteHa en fin lördag!
Kram kram
//Lana
Ja, morotsoppa är så gott. Kram Lana!
DeleteHej!
ReplyDeleteIbland tycker jag det är svårt att veta hur många personer dina recept är för, kan du inte börja skriva ut det?
Tack för en fin blogg! :)
Hej! Ja, det skulle jag ju kunna göra. Den här soppan räckte till 2 personer, men vill man ha den som förrätt blir det 4-5 portioner. Tack!
DeleteJag älskar rostat. Just paprikan får en helt annan karaktär, till det bättre ska tilläggas. Din soppa skulle jag gärna smaka! Den låter som en dröm:)
ReplyDeleteJa, det blir en sötare smak. Tack :)
DeleteÅh gott! Det blir de imorgon till Lunch. Just upptäckt din blogg för ca 2 veckor sedan! Älskar den!! Är inne varje dag! Precis i min smak! Mvh sara
ReplyDeleteTack snälla du och välkommen! Kram!
DeleteSå gott att köra rotfrukterna i ugnen först, det ska vi absolut testa nästa gång!
ReplyDeleteTack för tipset säger vi,
kramar
Ja, de får en djupare smak på det viset. Varsågoda och kram!
Delete