Ett tips till påsk är att baka söta cookie cups som innehåller en överraskning i form av ett mini chokladägg. Något barn säkert uppskattar, men även vuxna. 

A tip for Easter is to bake these cute cookie cups that contain a surprise in the form of a mini chocolate egg. I believe the children will certainly appreciate it, but also adults.


Chokladägg-Cookiegömmor 
ca 12 st

2 dl mjöl
1 dl mandel, mald
0,5 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
60 g smör, rumstemperatur
1 1/4 dl farinsocker
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljsocker
små chokladägg

Värm ugnen till 175 grader. I en skål, sikta samman de torra ingredienserna och ställ åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker, blanda. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat.

Forma degen till matskedstora bollar och placera ett mini ägg i varje och förslut så att hela chokladägget är täckt. Placera kakan i en väl smord minimuffinplåt. Grädda i 10 minuter tills kanterna är lite bruna. Dekorera med kolasås / chokladsås och chokladägg.


Easter Chocolate Egg-Cookie Cups
about 12 pcs

2 dl flour
1 dl almonds, ground
0,5 tsp baking powder
1/8 teaspoon salt
60 g butter, room temperature
1 1/4 dl brown sugar
1 small egg
0,5 tsp vanilla
mini easter chocolate eggs

Preheat the oven to 175 C degrees. In a bowl, sift together the dry ingredients and set aside. Beat butter and sugar until fluffy. Add the egg and vanilla, mix. Add the dry ingredients and stir until well blended.

Using about a tablespoon of dough wrap a mini chocolate egg so it is completely covered. Place the cookies into a greased mini muffin pan. Bake for 10 minutes until edges are slightly brown. Decorate with caramel- / chocolate sauce and chocolate eggs.