I still have cinnamon chips left, which I bought in Singapore and have used them in this cake. But they can be excluded or why not use chocolate chips instead. Cinnamon and orange or chocolate and orange are fine together.
Apelsin-Kanelkaka
100 g smör, mjukt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
skal av en apelsin
1 tsk kanel
1,5 dl kvarg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk bikarbonat
nypa salt
kanelchips, kan uteslutas
Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om
ordentligt. Blanda i vaniljsocker, apelsinskal och gräddfil. Till sist rör ner
mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, salt och kanelchips. Fyll en smord kakform
eller 4 mindre silikonmuffinsformar med smeten och grädda i 175 grader ca 30-40
minuter för en stor och för de mindre 20 minuter.
Orange-Cinnamon Cake
100 g butter, soft
2 dl sugar
2 eggs
1 tsp vanilla sugar
zest of one orange
1 tsp cinnamon
1,5 dl quark
3 dl flour
1 tsp baking powder
¼ tsp baking soda
pinch of salt
cinnamon chips, can be excluded
Stir together butter and sugar. Add the eggs and stir well.
Mix in the vanilla, orange zest and sour cream. Finally, stir in the flour,
baking powder, baking soda, cinnamon, salt and cinnamon chips. Fill a greased
cake tin or 4 small silicone muffin cups with the batter and bake at 175
degrees for about 30-40 minutes for a large and for the smaller ones 20
minutes.
4 Comments
Den ser supermumsig ut! Ha en fin dag!
ReplyDeleteTack detsamma Erika!
DeleteVad gott! Det låter nästan lite juligt med den smakblandningen. Inte för att det skulle vara något negativt, hade du ställt fram ett fat framför mig hade jag länsat det! :-)
ReplyDeleteJa, en smaksättning som också passar bra på julen :)
Delete