En saftig och god kaka med smak av fräsch apelsin. Jag tycker att kakan är godare följande dag och servera den gärna kylskåpskall med lite vaniljglass till.

A moist and delicious cake flavored with fresh orange. I think the cake tastes better the following day and served cold from the refrigerator with a little vanilla ice cream.


Mandel-Apelsinkaka

100 g kokosolja
2,5 dl kokossocker
2 ägg
1 dl kvarg
0,5 dl apelsinjuice
2 tsk apelsinskal
2 dl mandelmjöl
2 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt

Smörj en rund bakform och strö över mjöl, ställ åt sidan.
I en skål, vispa olja och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl efter varje. Blanda sedan i resterande ingredienser och rör om tills allt är blandat. Häll smeten i bakformen. Grädda i 175 °C i 40-45 minuter. Låt svalna i 10 minuter innan du avlägsnar kakan från formen.


Almond-Orange Cake

100 g coconut oil, solid
2,5 dl coconut sugar
2 eggs
1 dl quark
0,5 dl orange juice
2 tsp orange zest
2 dl almond flour
2 dl oat flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
1/4 tsp salt

Grease an baking pan and sprinkle with flour, set aside. In a bowl, whisk oil and sugar. Add the eggs, one at a time, mixing well after each. Add the rest of the ingredients and stir to combine. Pour the batter into the baking pan. Bake at 175 ° C for 40-45 minutes. Let cool for 10 minutes before removing the cake from the pan.