Den här helgen sorteras och städas det hemma hos oss. På tisdag kommer en flyttfirma och packar våra saker som sedan skickas till Singapore med sjöfrakt. Ja, vi flyttar tillbaka till Singapore! Vi har båda saknat fina och varma Singapore och ser fram emot att flytta tillbaka. Vi har haft ett bra 1,5 år i Amsterdam och vi är glada över att ha fått uppleva Amsterdam också.
I like cabbage rolls, but I have not actually made my own before, until now. They are really good and usually they contain meat, cabbage and rice. In my version, I used quinoa, carrot, bell pepper, corn and peas. I served the cabbage rolls with homemade lingonberry jam. These lingonberries are from Finland, that my mom picked for me, so I only had to take them from the freezer and cook a jam.
This weekend is all about organising and cleaning out apartment. On Tuesday, a moving company will pack our belongings and send them to Singapore by sea freight. Yes, we are moving back to Singapore! We have both missed lovely and warm Singapore and look forward to moving back. We have had a good 1.5 years in Amsterdam and we are delighted to have had this experience as well.
Vegetariska Kåldolmar
1 vitkålshuvud
1 tsk salt till kokvatten
fyllning
3 dl kokt quinoa
2 rivna morötter
1,5 dl grönsaker (majs, paprika, ärter)
1 röd lök, hackad
salt
svartpeppar
kokvatten
sirap
Fyll en kastrull till hälften med vatten och salt. Skär
bort rotfästet på kålen.
Lägg ner kålhuvudet i kastrullen och fyll på med vatten så
att det täcker kålhuvudet. Koka ca 20 minuter eller tills bladen är mjuka.
Börja plocka av blad utifrån rotfästet och lägg att svalna på en skärbräda.
Plocka av ca 15 stora blad efterhand som de lossnar och är mjuka. Skär med en
kniv bort den tjocka del som sticker ut på kålbladets utsida så att kålbladet
går lättare att rulla ihop. Spara kokvattnet.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. Fyll
ett kålblad i taget vid kålbladets fäste. Rulla över kålbladets fäste samt vik
över kanterna över fyllningen och rulla ihop till en kåldolme. Lägg kåldolmarna
med skarven nedåt i en ugnsform.
Blanda en del av kokvattnet med sirap i ett glas och
pensla över kåldolmarna. Häll lite av kokvattnet också i formen. Grädda
kåldolmarna i 200 C, i 40 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Servera med
lingosylt.
Vegetarian Cabbage Rolls
1 cabbage head
1 tsp salt to boiling water
filling
3 dl cooked quinoa
2 grated carrots
1,5 dl of vegetables (corn, peppers, peas)
1 red onion, chopped
salt
black pepper
boiling water
syrup
Fill a saucepan halfway with water and salt. Remove the
core from the cabbage.
Put the cabbage in the saucepan and fill add water to
cover the cabbage. Cook about 20 minutes or until the leaves are soft. Carefully
remove about 15 large leaves as they become loose and soft and put to cool on a
cutting board. Cut out the thick vein from each leaf, it will be easier to roll
up. Save the cooking water.
Mix all ingredients for the filling in a bowl. Fill the
cabbage leaves one at a time, just above stem. Fold bottom and sides over
filling; roll up. Place the stuffed cabbage with seam-side down in a baking
dish. Mix some of the cooking water with syrup in a glass and brush over the stuffed
cabbage. Pour a little of the cooking water also in the baking dish. Bake at
200 C for 40 minutes. Flip them halfway through. Serve with lingonberry jam.
6 Comments
Oh, these look awesome! Have a nice trip back in Singapore, dear!
ReplyDeleteKisses!
Thanks Lenia! Hugs!
DeleteDet var ett tag sedan jag tittade in här, bloggandet har inte fått så mkt tid på sistone. Just nu håller jag på att baka crossinterna som du publiserade för ett tag sedan, ska bli spännande att se resultatet!! Har gjort det en gång innan och det mysslyckades, så hoppas på bättre tur med detta recept...
ReplyDeleteKul att det verkar gå så bra för dig! Alltid lika kul och inspirerande att se vad du har lagt upp!
Lycka till med flytt!
Spännande, hoppas du kommer att gilla dem. Tack så mycket!
DeleteMen herre jösses, 1 1/2 år?!? Redan? Tycker det var alldeles nyss ni flyttade till Amsterdam! Hjälp så fort tiden går!
ReplyDeleteHoppas flytten går bra och ser fram emot att fortsätta följa din mat och dina äventyr ute i vida världen :)
Ja, det känns att tiden gott jätte fort. Tack så mycket!
Delete