Att baka med bönor, kikärtor är ganska vanligt nuförtiden och man ser många olika recept på instagram och på bloggar. Jag har bakat brownies med svarta bönor och tycker att de blir mycket gott. Receptet till dessa kex kommer från @evscleanstart och innehåller inte många ingredienser. Du behöver inte vara orolig och tro att de kommer smaka kikärtor. Man smakar dem inte, utan kexen har en smak av karamell och choklad. Yum! Jag tycker du borde testa :) 

Baking with beans, chickpeas are quite common these days and you see many different recipes on instagram and on blogs. I have baked brownies with black beans and think they are very good. The recipe for these cookies comes from @evscleanstart and does not contain many ingredients. And the best part is that you can't even taste the chickpeas. These cookies has a caramel and chocolate flavour. Yum! I think you should try :)


Chickpea Chocolate Cookies

3 dl chickpeas
1 dl smooth peanut butter
0,5 dl dates syrup
2 tsp vanilla
0,5 tsp baking powder
0,5-3/4 dl chocolate chips

Mix all the ingredients, except for the chocolate chips, in a food processor. Stir in the chocolate chips. Roll into balls and place on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 175 C for 10-12 minutes. These are best eaten warm out of the oven.


Kikärts-Chokladcookies

3 dl kikärtor
1 dl jordnötssmör
0,5 dl dadelsirap
2 tsk vanilj
0,5 tsk bakpulver
0,5-3/4 dl chokladknappar

Blanda alla ingredienser, förutom chokladchips, i en matberedare. Rör i chokladknapparna. Rulla till bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i 10-12 minuter. Dessa är godast att äta varma.