Den här kakan serverade jag på julen och den var god med smak av choklad och pepparkaksdeg. Om du har pepparkaksdeg över rekommenderar jag dig att göra denna, kanske till nyårsfesten? Kakan blir godare dagen efter den bakats.  

I served this cake for Christmas and it was delicious with the taste of chocolate and gingerbread dough. If you have left-over gingerbread dough, I recommend you to make this cake, maybe for your New Year's party? The cake will be tastier the day after its baked, the flavours will intensify.



Chokladkaka med Pepparkaksdeg

100 g smör, mjukt
2 dl socker
2 ägg
1,5 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

pepparkaksdeg format till bollar, efter smak

Blanda ihop smör och socker. Tillsätt äggen och blanda väl. Blanda sedan i resterande ingredienser. Klä en rund form (16 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten och toppa med pepparkaksdeg. Grädda i 175 grader ca 25-30 minuter.


Chocolate Cake with Gingerbread Dough

100 g butter, soft
2 dl sugar
2 eggs
1,5 dl almond flour
0,5 tsp baking powder
4 tbsp cocoa
1 tsp vanilla

gingerbread dough shaped into balls, to taste'

Mix together butter and sugar. Add the eggs and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Line a round baking tin (16 cm) with parchment paper and add the batter. Top with gingerbread dough. Bake at 175 degrees for about 25-30 minutes.