Have you tried to oven roast garlic? The garlic will get a sweet and caramelized flavor and is well suited to use in soups, in hummus, on bread or why not eat as a snack. Roasted garlic is much milder in flavor compared with raw garlic. Do you feel that you have a cold coming on, eat some roasted garlic :) You might not smell the most delicious after eating them, but according to popular belief it will keep the vampires away :) Have a good day, with or without garlic!
Oven Roasted Garlic
garlic
oil
sea salt
Preheat the oven to 175 C. Cut the top off the head of the
garlic and put them with the cut side up on a baking sheet lined with parchment
paper. Drizzle with oil and sprinkle on a little salt. Bake in the oven for 30
minutes. Use in hummus, in soups, in sauces, on bread.
Ugnsrostad vitlök
vitlök
olja
havssalt
Sätt ugnen på 175 C. Skär av toppen på huvudet av vitlöken
och lägg dem med snittsidan upp på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla med
olja och strö på lite salt. Rosta i ugnen i 30 minuter. Använd i hummus, i
soppa, såser, på bröd.
4 Comments
Vilka vackra foton! Det blir ju såå gott med rostad vitlök. Man kan nästan inte tro att det är samma lök.
ReplyDeleteJa, verkligen! Tack Erika.
DeleteÄlskar rostad vitlök:) Och just förra fredag hade de det på Finska ambassadens självständighetsfest buffet:)
ReplyDeleteVad roligt att det serverades där.
Delete