This soup I have made many times, but for some reason I have never blogged about it :) Better late than never, right? Serve with a good bread or Karelian pies like I did.
Grönsakspurésoppa
3 morötter, hackade
1 broccolihuvud, i bitar
1 blomkålshuvud, i bitar
1 röd lök
kokosmjölk
salt
peppar
vitlöks-ingefärapasta
Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt morötterna och låt
koka 10 minuter. Tillsätt sedan broccoli, blomkål och lök och låt koka tills
alla grönsaker är mjuka. Häll bort en del av kokvattnet och mixa soppan slät.
Tillsätt kokosmjölk och krydda efter smak.
Vegetable Puree Soup
3 carrots, chopped
1 head of broccoli, cut into pieces
1 head of cauliflower, cut into pieces
1 red onion
coconut milk
salt
pepper
garlic-ginger paste
Boil water in a saucepan. Add the carrots and cook for 10
minutes. Then add the broccoli, cauliflower and onion and cook until all
vegetables are soft. Pour off some of the cooking water and blend the soup
smooth. Add the coconut milk and season to taste.
8 Comments
Låter jättegott! Älskar soppor!
ReplyDeleteHa en fin söndag!
Kram
//Lana
Tack Lana, kram!
DeleteGott & snyggt !
ReplyDeleteKarelska piroger är ju så gott!
Fin söndag:))
Ja, visst är det :) Kram!
DeleteSå gott när det är kallt.) Ja tycker kokosmjölk ger så bra smak till soppor:)
ReplyDeleteJag gillar också kokosmjölk i soppor.
DeleteUnderbart, som solen i en tallrik!
ReplyDeleteTack snälla Anki och Håkan!
Delete