Stora cookies á la American style med chokladbitar i. Jag fortsätter att använda min glutenfria mjölmix och den funkar bra i olika recept. Blandningen jag använder kan ni se under receptet. Jag använde en glasskopa för att få runda, stora cookies. Men vill man göra mindre går det förstås också bra. Kom bara ihåg att gräddningstiden kan variera. 

Den här veckan har jag fått äran att vara veckans blogg hos Robbans bästa och det är jag väldigt tacksam över, tusen tack Robert! Robbans bästa är en blogg om caféer, konditorier, bagerier och kaffebarer i Sverige. 

Huge cookies á la American style with chocolate pieces. I continue to use my gluten-free flour mix and it works well in different recipes. The mixture I use you can see under the recipe. I used an ice cream scoop to get round, huge cookies. But if you want to make smaller ones, you can of course. Just remember that the baking time may vary.

This week I had the honor to be the blog of the week at Robbans bästa and I am very grateful for that, thank you Robert! Robbans bästa is a blog about cafes, pastry shops and bakeries in Sweden. 


Glutenfria Choklad Cookies
ca 15 cookies

125 g smör
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl kokossocker
1 ägg
3,5 dl glutenfritt mjölmix *
1/4 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 msk vaniljsocker
150 g mörk och vit choklad

Rör smör och socker till en krämig smet. Tillsätt ägget och rör om ordentligt.
Blanda ner resten av ingredienserna. Med en glasskopa gör ca 15 bollar av smeten och lägg på bakplåtsppapper, platta ut dem en aning. Lämna utrymme mellan kexen för de växer i ugnen. Grädda i 175 grader ca 12-15 minuter.

*
5 dl brunt rismjöl
1 1/4 dl potatismjöl
3 msk tapiokastärkelse
3 msk kokosmjöl
1,5 tsk xanthangummi


Gluten-Free Chocolate Cookies
about 15 cookies

125 g butter
1 1/4 dl coconut sugar
1 egg
3,5 dl gluten-free flour mix *
1/4 tsp salt
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp bicarbonate
0,5 tbsp vanilla sugar
150 g dark and white chocolate pieces

Beat butter and sugar into a creamy batter. Add egg and stir well. Mix and stir in the remaining ingredients. With a ice-cream scoop make about 15 balls of the dough and place them on a parchment paper lined baking sheet, flatten them slightly. Leave space between the cookies, for they will spread in the oven. Bake at 175 degrees for 13-15 minutes.

*
5 dl brown rice flour
1 1/4 dl potato flour
3 tbsp tapioca starch
3 tbsp coconut flour
1.5 tsp xanthan gum