När jag hittade detta recept på Holistics hemsida ville jag genast testa det. Låter för bra för att vara sant! Alltså de här blev så goda, knapriga på utsidan och mjuka inuti. Jag använde kokosolja med smak av kokos och jag tror att det påverkade smaken mycket. Dessa innehåller inget socker, men om du vill ha lite mer sötma kan du tillsätta t.ex. lönnsirap. Jag gjorde mindre våfflor och fick tre stycken, men receptet är för en rund våffla. 

When I found this recipe on Holistics website, I immediately wanted to try it. Sounds too good to be true! They were so good, crunchy on the outside and soft on the inside. I used coconut oil flavored with coconut and I think it gave a yummy taste to the waffles. These contain no sugar, but if you want a little more sweetness, you can add eg. maple syrup. I made small waffles and therefore got three, but the recipe is for one round waffle. 



Hälsosamma Våfflor
1 pc

3 msk havremjöl eller annat glutenfritt mjöl
1 msk psylliumfröskal
2 msk chiafrön
1 nypa salt
1 msk kokosolja
1 dl kokhett vatten
1 krm kardemumma

Blanda mjöl, psylliumfröskal och chia i en skål. Häll sedan i kokosolja, hett vatten och kardemumma och blanda. Låt blandningen stå i 10 minuter. Ta lite kokosolja i våffeljärnet och pressa ut degen så mycket som möjligt.


Healthy Waffles
1 pc

3 tbsp oat flour or another gluten-free flour
1 tbsp psyllium husk
2 tbsp chia seeds
1 pinch of salt
1 tbsp coconut oil
1 dl boiling water
1 pinch of cardamom

Mix flour, psyllium husk and chia in a bowl. Pour in coconut oil, hot water and cardamom and mix. Let the mixture stand for 10 minutes. Take a little coconut oil in the waffle iron and press out the dough as much as possible. Bake until crispy.