En farligt god paj med kolasås och choklad. Pajen blir knaprig i kanterna och mjuk och len av fyllningen. Och dessutom är den enkel att baka bara man har kolasåsen klar. Så jag rekommenderar att du börjar med att laga kolasåsen för den håller bra i kylskåpet i ca två veckor. Njut av pajen med en god glass och te / kaffe. 

OMG, this is a yummylicious pie with caramel sauce and chocolate. The pie has crispy edges and soft and smooth of the filling. And it is easy to bake once you have the caramel sauce ready. So I recommend you to first make the caramel sauce for it keeps well in the refrigerator for about two weeks. Enjoy the pie with a delicious ice cream and tea / coffee.

 

Salted Caramel and Chocolate Pies
4 pcs

2 dl gluten-free flour
2 dl gluten-free oats
1 dl coconut sugar
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
100 g vegan butter or butter, softened
1 dl dark chocolate chips
3/4 dl salted caramel sauce*

Combine flour, oats, coconut sugar, baking powder, salt and softened butter in a bowl until crumbly. Press 3/4 of the crumb mixture in four pie pans (12 cm). Bake for 5-7 minutes. Remove from the oven and sprinkle the chocolate chips and drizzle the caramel sauce over the crusts. Top with the remaining crumb mixture. Bake for an additional 15 minutes or until the crust starts to brown. Allow to cool until the caramel filling is set.

Salt kola- och chokladpaj
4 st

2 dl glutenfritt mjöl
2 dl glutenfri havregryn
1 dl kokossocker
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
100 g vegan smör eller smör, mjukt
1 dl mörka chokladchips
3/4 dl saltad kolasås*

Kombinera mjöl, havregryn, kokossocker, bakpulver, salt och mjukt smör i en skål tills smuligt. Tryck 3/4 av smulblandningen i fyra pajformar (12 cm). Grädda i 5-7 minuter. Ta ut ur ugnen och strö på chokladchips och ringla kolasås över pajbotten. Toppa med resterande smulblandning. Grädda i ytterligare 15 minuter. Låt pajerna svalna tills kolafyllningen har stelnat.



Salted Caramel Sauce with coconut sugar*

2.5 dl coconut sugar
1 tsp water
90 g vegan butter or butter
120 ml coconut cream or heavy cream
3/4 tsp salt

Heat the sugar and water in a saucepan over medium heat, stirring constantly with a wooden spoon until the sugar has melted. Be careful not to burn the sugar.
Once the sugar is melted add the butter and stir until it is completely melted.
Slowly pour in the cream while stirring. Allow the mixture to boil for 1 minute. Remove from the heat and stir in the salt. Allow to cool. Store the caramel for up to 2 weeks in the refrigerator. Reheat before serving.

Saltad Kolasås med kokossocker*

2,5 dl kokossocker
1 tsk vatten
90 g vegan smör eller smör
120 ml kokosgrädde eller grädde
3/4 tsk salt

Värm socker och vatten i en kastrull på medelvärme under ständig omrörning med en träslev tills sockret har smält. Var noga med att inte bränna sockret.
När sockret är smält tillsätt smöret och rör om tills det är fullständigt smält.
Häll långsamt i grädden under omrörning. Låt blandningen koka i en minut. Ta bort från värmen och rör i saltet. Låt svalna. Förvara såsen i upp till 2 veckor i kylskåpet. Värm såsen innan servering.