En jättegod kladdkaka med smak av kanel och gjord på proteinpulver och mandelmjöl som gör den proteinrik. Jag tycker att den smakar som en vanlig kladdkaka, man smakar alltså inte proteinpulvret. Inspiration till kakan fick jag från Fanny

A delicious mud cake flavored with cinnamon and made with protein powder and almond flour which makes it protein-rich. I think it tastes like a normal mud cake, meaning you don't taste the protein powder. I got the inspiration for the cake from Fanny.


Protein Kanelkladdkaka

50g kokosolja utan smak 
3/4 dl kokossocker
1/4 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
en nypa salt
1 dl mandelmjöl
0,5 dl vassle med smak av kanel (jag hade Cellucor, cinnamon swirl)
1 ägg

Värm ugnen till 200 C grader och klä en liten bakform (12-16cm) med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Blanda alla ingredienser i en skål och häll smeten i den bakplåtspappersklädda formen. Grädda i ca 12 min. Låt svalna.


Protein Cinnamon Mud Cake

50g coconut oil
3/4 dl coconut sugar
1/4 teaspoon vanilla powder
1 tsp cinnamon
a pinch of salt
1 dl almond flour
0.5 dl whey with cinnamon flavor (I used Cellucor, cinnamon swirl)
1 egg

Preheat the oven to 200 C degrees and line a small baking tin (12-16cm) with baking paper in the bottom and on the edges. Mix all ingredients in a bowl and pour the batter into the baking tin. Bake for about 12 minutes. Let cool.