Jag bakar gärna med proteinpulver och tycker att det oftast blir lyckat. De här kakorna är lite kladdiga och har en smak av choklad. De är dessutom glutenfria. 

I like to bake with protein powder and think that it often turns out good. These cakes are a bit sticky and have a taste of yummy chocolate. They are gluten-free.


Chokladprotein-Kladdkaka

50 g kokosolja utan smak 
3/4 dl kokossocker
1/4 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
en nypa salt
1 dl mandelmjöl
0,5 dl choklad proteinpulver (vassle)
1 ägg

Värm ugnen till 200 C grader. Blanda alla ingredienser i en skål och häll smeten i små silikonformar. Grädda i ca 12 min. Låt svalna. Servera med t.ex. bär.


Chocolate Protein Mud Cake

50 g coconut oil
3/4 dl coconut sugar
1/4 tsp vanilla powder
1 tsp cinnamon
a pinch of salt
1 dl almond flour
0.5 dl chocolate protein powder (whey) 
1 egg

Preheat the oven to 200 C degrees. Mix all the ingredients in a bowl and pour the batter into small silicon molds. Bake for about 12 minutes. Let cool. Serve with eg. berries.