This is the tastiest seed crisp bread I have tasted and I have baked it countless times already. Contains no flour, only seeds and psyllium husk. I like eating the crisp bread with avocado and it is also good to eat as it is, without any toppings.
Fröknäcke
1,5 dl pumpafrön
1,5 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
5 msk psylliumhusk
5 dl vatten
3/4 tsk salt
toppa med flingsalt
Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå 10 minuter. Fördela blandningen tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar och strö på flingsalt. Grädda i 150 C grader i 60 minuter. Ta ut ur ugnen och skär i bitar. Ställ in i ugnen igen för ytterligare 15-20 minuter.
Seed Crisp Bread
1.5 dl pumpkin seeds
1.5 dl of sunflower seeds
1 dl sesame seeds
5 tbsp psyllium husks
5 dl water
3/4 tsp salt
top with sea salt flakes
Mix all ingredients in a bowl. Let sit for 10 minutes. Spread the mixture thinly on two baking sheets lined with parchment paper and top with sea salt. Bake at 150 degrees C for 60 minutes. Remove from the oven and cut into pieces. Place in the oven again for another 15-20 minutes.
3 Comments
Ska prövas! Bakar också ofta glutenfritt fröknäcke, me brukar oftast ha i något slags mjöl också.
ReplyDeleteRoligt Kjersti! De här blir väldigt goda och behöver faktiskt inget mjöl.
DeleteSka prövas! Bakar också ofta glutenfritt fröknäcke, me brukar oftast ha i något slags mjöl också.
ReplyDelete