Jag använder ofta tofu i vegetariska biffar då den ger en bra textur till biffarna. Jag använder alltid fast tofu inte den mjuka. Och som vanligt med vegetariska biffar kan man krydda hejvilt :) alltså använd de kryddor du gillar och våga gärna prova nya smaksättningar.  

I often use tofu in vegetarian patties as it gives a good texture to the patties. I always use firm tofu not the soft one. And as usual with vegetarian patties you can spice wildly :) use the spices you like and dare to try new flavours.


Spinach Tofu Patties

10 cubes frozen spinach
0.5 red onion, chopped
0.5 garlic clove, chopped
200 g firm tofu, drained and crumbled
0,5 can white beans, drained and rinsed
sambal oelek, after taste
mustard, after taste
salt
pepper
paprika
cumin

Fry the frozen spinach in a skillet until all liquid is evaporated. Mix with a hand blender spinach, tofu, onion, garlic and spices until smooth. Season to taste. Heat the oven to 175 C. Form the batter into 6 patties and put them on a baking sheet lined with an oiled parchment paper. Bake for 20-25 minutes. 



Spenat Tofubiffar

10 kuber fryst spenat
0,5 rödlök, hackad
0,5 vitlöksklyfta, hackad
ca 200 g fast tofu, avrunnen och smulad
0,5 burk vita bönor, avrunna och sköljda
sambal oelek, efter smak 
senap, efter smak 
salt
peppar
paprika
kummin

Stek den frysta spenaten i en stekpanna tills all vätska förångats. Blanda med en stavmixer spenat, tofu, lök, vitlök och kryddor tills slät. Smaka av och krydda. ev mer. Värm ugnen till 175 C. Forma smeten till 6 biffar och lägg dem på en plåt klädd med ett oljat bakplåtspapper. Grädda i 20-25 minuter.