Kexsmör passar utmärkt att använda till bakning och jag är väldigt förtjust i speculoos cookie butter. Den påminner lite om pepparkakssmak och nu vid jultider passar den perfekt att baka med. Dessa muffins blev goda och för att ytterligare få fram speculoossmaken tillsatte jag speculooskrydda.

Cookie butters are ideal to use for baking and I'm very fond of speculoos cookie butter. It reminds me of gingerbread and now when Christmas is getting closer is the perfect flavour to bake with. These muffins were so good, and I also added speculoos spice to enhance the flavor.



Chocolate Speculoos Cookie Butter Muffins
5 muffins

2 dl flour
0.5 dl almond flour
0.5 dl coconut sugar 
1 tsp baking powder
3/4 tsp speculoos spice
pinch of salt
25 g butter
0.5 dl speculoos cookie butter
3/4 dl almond milk 
1 egg
2 tbsp chocolate chips

Preheat the oven to 175 ° C degrees. In a bowl stir together the flour, sugar, baking powder, salt and speculoos spice. Add the butter into the dry ingredients and stir until crumbly. Whisk together speculoos cookie butter, milk and egg and pour into the bowl with the dry ingredients. Add the chocolate chips and stir to combine. Fill 5 muffin cups with the batter. Bake for about 15 minutes. Let cool. 



Choklad-Speculoosmuffins
5 muffins

2,5 dl mjöl
0,5 dl kokossocker
1 tsk bakpulver
3/4 tsp speculooskrydda
en nypa salt
25 g smör
1 dl speculoos cookie butter
3/4 dl mandelmjölk
1 ägg
2 msk chokladbitar

Värm ugnen till 175 ° C grader. I en skål, blanda samman mjöl, socker, bakpulver, salt och speculooskrydda. Tillsätt smöret i de torra ingredienserna och rör om tills en smulig deg formas. Vispa ihop speculoos cookie butter, mjölk och ägg och häll i skålen med de torra ingredienserna. Tillsätt chokladbitar och blanda. Fyll 5 muffinsformar med smeten och grädda i ca 15 minuter. Låt 
svalna.