Vet du hur enkelt det är att laga risotto i ugn? Du behöver inte stå och röra om i kastrullen hela tiden, utan under tiden kan du läsa en bok eller göra något annat. Det är som med risgrynsgröt som du gör i ugn. Du behöver eventuellt tillsätta vätska mot slutet, men det är inget problem och då får du den konsistensen på risotton du vill ha. Bra eller vad?

Do you know how easy it is to cook risotto in the oven? You do not need to stand and stir the pot all the time, and in the meantime you can read a book or do something else. You may need to add liquid to the end, but that's no problem and then you get the consistency of your risotto you want. Good or what?


Risotto in the oven
2 servings

2 dl risotto rice
3 dl water or vegetable stock
1.5 dl heavy cream or cooking cream
0.5 dl cream cheese, garlic & herb
0.5 dl parmesan cheese, grated
1 small red onion, chopped
salt
black pepper

Boil the water and put the water, cream, rice, cream cheese, half of the cheese, onion, salt and black pepper in an oven-proof dish. Cover the dish with foil and bake at 200 degrees for about 40 minutes or until the rice is soft. Remove from the oven and stir in the remaining cheese. Add water/stock if needed. Season to taste.




Risotto i ugnen
2 portioner

2 dl risottoris
3 dl vatten eller vegetarisk buljong
1.5 dl grädde eller matlagningsgrädde 
0,5 dl mjukost, vitlök & ört
0,5 dl parmesanost, riven
1 liten röd lök, hackad
salt
svartpeppar

Koka vattnet och lägg vatten, grädde, ris, färskost, hälften av osten, lök, salt och svartpeppar i en ugnssäker form. Täck formen med folie och grädda i 200 grader i ca 40 minuter eller tills riset är mjukt. Ta ut ur ugnen och rör i resterande ost. Tillsätt vatten/buljong om det behövs. Krydda efter smak.