Friday, May 26, 2017

Almond Espresso Cookies

Ibland kan det gå en lång tid att jag inte alls bakar småbröd, men så plötsligt händer det och jag undrar varför jag inte gör det oftare, för visst är det gott med några kex till kaffet. Dessa småbröd fick smak av mandel, kaffe och kardemumma och blev riktigt goda. 

Sometimes it may go a long time for me not to bake cookies at all, but suddenly it happens and I wonder why I don't do it more often, because it's really good with eat some cookies with your coffee. These cookies got a taste of almond, coffee and cardamom and became really good.



Mandel Espressokex
45 st

200 g smör
1,5 dl kokossocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
100 g mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk espressopulver
1/2 tsk kardemumma

Blanda ihop smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i resterande ingredienser. Ställ smeten i kylen i 30 minuter. Forma smeten till bollar och platta ut dem en aning. Grädda kexen i 200 C i ca 10 minuter.



Almond Espresso Cookies
45 pcs

200 g butter
1.5 dl coconut sugar
1 egg
3.5 dl wheat flour
100 g almond flour
1 tsp baking powder
2 tsp espresso powder
1/2 tsp cardamom

Mix together butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Place the batter in the fridge for 30 minutes. Form the batter into balls and flatten them slightly. Bake the cookies at 200 ° C for about 10 minutes.

2 comments: