Nuförtiden är det vanligt att baka med grönsaker, linser och bönor och oftast smakar man dem inte utan de gör bakverken saftiga. I denna kaka har jag använt mig av zucchini, jag rev den grovt, men vill man ha den mindre synlig kan man riva den fint. Choklad och zucchini är en fin kombo. Bakar du med grönsaker?

Nowadays it is common to bake with vegetables, lentils and beans, and most often you do not taste them, but they make the pastries moist. In this cake I used zucchini, I grated it roughly, but if you want it less visible you can grate it finely. Chocolate and zucchini are a nice combo. Do you bake with vegetables?


Choklad Zucchinikaka

1 ägg
0,5 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker
80 g smör, smält
2 dl riven zucchini, pressa ur lite av vätskan
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 msk kakao
1 tsk espressopulver
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
0,5 dl vatten
0,5 dl chokladbitar

Värm ugnen till 175 C. Blanda ägg och socker. Tillsätt smör och zucchini. Blanda sedan i resterande ingredienser till en jämn smet. Häll smeten i bakplåtspappersklädd bakform och grädda i 15 minuter.



Chocolate Zucchini Cake

1 egg
0.5 dl coconut sugar
0.5 stevia sugar
80 g butter, melted
2 dl grated zucchini, squeeze out some of the liquid
1 dl wheat flour
1 dl rye flour
2 tbsp cocoa
1 tsp espresso powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
0,5 dl water
0.5 dl chocolate pieces

Preheat the oven to 175 C. Stir together egg and sugar. Add butter and zucchini. Then mix in the remaining ingredients until smooth. Pour batter into a baking tin lined with parchment paper and bake for 15 minutes.