Ni skulle veta hur glad jag blev när jag såg att vår matbutik hade rabarber. Det är något speciellt med denna grönsak. Den får mig att tänka på min barndom och mammas goda rabarberkräm eller mammas rabarberpaj. Och smaken sen då, syrlig och fräsch. Mmmm :) Rabarberkompott gör jag alltid och den är god att ha i bakverk, på yoghurt, i gröten, i chiapudding... Tycker du om rabarber och vad gör du med den?
If you only knew how happy I became when I saw that our grocery store had rhubarb. There is something special about this vegetable. It makes me think of my childhood and mum's good rhubarb cream or mum's rhubarb pie. And the taste then, tart and fresh. Mmmm :) Rhubarb compote is something I always make, and it's good to have in baked goodies, with yoghurt, in porridge, in chia pudding... Do you like rhubarb and what do you do with it?
Enkel Rabarberkompott
400 g rabarber, skivad
4-5 msk stevisocker från Good Good Via Health
Lägg rabarber och socker i en kastrull och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Smaka av och tillsätt ev mera socker. Kompotten kan även smaksättas med kanel, ingefära eller kardemumma.
Easy Rhubarb Compote
400 g rhubarb, sliced
4-5 tbsp stevia sugar from Good Good Via Health
Add rhubarb and sugar in a saucepan and simmer until the rhubarb is soft. The compote can also be flavored with cinnamon, ginger or cardamom.
2 Comments
Jag har liknande minnen från min barndom. Här på landet har vi testat olika platser för rabarbern men den trivs inte riktigt. Lite skörd blir det alltid och jag har en god vän som brukar förse mig med rikliga mängder. Ska nu på veckoslutet testa en rabarber-lök-ingefära-persilja-honung sås till ankbröst. Ska också göra din kompott!
ReplyDeleteVilken spännande sås och säkert god. Önskar jag hade en trädgård med rabarber :)
Delete