Thursday, May 25, 2017

Lentil Spinach Soup

Jag tycker om soppa och gör en variant nästan varje vecka. Den här gången blev det en kryddig soppa med bl.a. gurkmeja, spiskummin och ingefära. Kokosmjölk gillar jag att ha i soppa då den ger en krämig och god smak. 

I like soup and make one almost every week. This time I made a spicy soup with turmeric, cumin and ginger. I like to add coconut milk to soups as it gives a creamy and good taste.


Lins-Spenatsoppa

1 msk kokosolja
1 liten röd lök, hackad
3 frysta spenatkuber
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
0,5 tsk chili
1/4 tsk gurkmeja
2 dl torkade röda linser, sköljda
6 dl vegetarisk buljong
2 dl kokosmjölk
salt
svartpeppar

Värm kokosolja i en kastrull. Tillsätt lök och spenat och stek några minuter. Blanda sedan i spiskummin, ingefära, chili och gurkmeja och stek för 15-30 sekunder. Blanda i linser och buljong. Låt småkoka i 20 minuter eller tills linserna är mjuka. Blanda i kokosmjölk, salt och peppar. Mixa soppan slät och smaka av och krydda mer vid behov.




Lentil Spinach Soup

1 tbsp coconut oil
1 small red onion, chopped
3 frozen spinach cubes
1 tsp ground cumin
1 tsp ground ginger
0.5 tsp chili
1/4 tsp turmeric
2 dl dried red lentils, rinsed
6 dl vegetarian broth
2 dl coconut milk
salt
black pepper

Heat coconut oil in a saucepan. Add the onion and spinach and cook for a few minutes. Then mix in cumin, ginger, chili and turmeric and fry for 15-30 seconds. Mix in lentils and broth. Leave to cook for 20 minutes or until the lentils are soft. Mix in coconut milk, salt and pepper. Mix the soup with a hand blender and season to taste.

No comments:

Post a Comment