Vanligen gör jag pajbotten med kvarg i. Nu hade jag inte kvarg hemma, så jag tog mascarpone istället och ohlala vad gott det blev. Pajbottnet blev helt klart frasigare, vilket har nog med fetthalten i mascarponen att göra. Ett lyckat experiment som jag kommer fortsätta använda. 

Usually I make pie crust using quark. Now I did not have quark at home, so I used mascarpone instead and ohlala how good it was. The crust became more crisp, which probably is because of the fat content in mascarpone. A successful experiment that I will continue to use.


Paprika och Spenatpaj med Creme Fraiche

pajbotten
3 dl fullkornsmjöl
1 dl mascarpone
2 msk olja
2 msk mjölk
1/4 tsk salt

fyllning
1 msk röd lök, hackad
2 paprikor, tärnade
3 frysta spenatkuber
salt 
svartpeppar

125 g creme fraiche
1 dl riven ost
2 ägg 
1/4 tsk vitlökspulver
salt

Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 x 20 cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. 

Stek lök, paprika och spenat tills paprikan är mjuk. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda creme fraiche, riven ost, ägg och kryddor i en skål och rör ner paprikablandningen. Häll fyllningen på pajbotten och grädda pajen i ca 25 minuter. 


Bell Pepper and Spinach Pie with Creme Fraiche

pie crust
3 dl whole grain flour
1 dl mascarpone
2 tbsp oil
2 tbsp milk
1/4 tsp salt

filling
1 tbsp red onion, chopped
2 peppers, diced
3 frozen spinach cubes
salt
black pepper

125 g cream fraiche
1 dl grated cheese
2 eggs
1/4 tsp garlic powder
salt

Mix all the ingredients for the pie crust. Squeeze the dough into a baking dish, 20 cm. Preheat the crust at 175 ° C for 10 minutes.

Fry onion, bell peppers and spinach until the peppers are soft. Season with salt and black pepper. Mix creme fraiche, grated cheese, eggs and spices in a bowl and then add the pepper mixture. Pour the filling onto the pie crust and bake the pie for about 25 minutes.