Dessa kex är så goda. Knapriga och sega samtidigt. Jag valde att blanda i smeten rolo chokladgodis och de gjorde dessa kex otroligt goda. De här försvinner snabbt, så det lönar sig att göra dubbel sats :)

These cookies are so good. Crispy and chewy at the same time. I chose to mix in the batter rolo chocolate candies and they made these cookies incredibly good. They disappear quickly so you better make a double batch :)


Rolosnitt
ca 12 st

55 g smör, rumsvarmt
0,5 dl kokossocker
1 msk kokosblomsirap
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
5 st rolo godis, delade

Värm ugnen till 200 C grader. Rör ihop smör och socker. Blanda i sirap och de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg. Blanda försiktigt i godiset. Rulla degen ut till en längd och platta till den något. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter, tills den fått fin färg. Skär i snitt medan den är ljum och låt svalna helt.



Rolo Cookies
about 12 pieces

55 g butter, room temperature
0.5 dl coconut sugar
1 tbsp coconut blossom syrup
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
5 st rolo candy, divided

Heat the oven to 200 degrees C. Stir together butter and sugar. Mix in syrup and the dry ingredients. Mix gently in the candy. Roll the dough out to a length and flatten it slightly. Bake in the oven for about 10 minutes until it has a nice color. Cut the length while it is lukewarm and allow to cool completely.