Har du glögg över från julen? Då kan du använda det till att göra bröd. Brödet blev saftigt och fick en god smak av glöggen. 

Do you have left-over mulled wine from Christmas? Then you can use it to make bread. The bread was moist and got a good taste of the mulled wine.


Glöggbröd

2,5 dl glögg
9 g torrjäst
2 msk dadelsirap
1 msk olja
1 tsk salt
3 dl flerkornsmjöl
3 dl rågmjöl

Värm glöggen till 43°C. Blanda i torrjäst, dadelsirap, olja och salt. Blanda i mjölen och knåda till en deg. Låt degen jäsa övertäckt i 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till ett runt bröd. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper eller lägg det i en bakform. Nagga brödet och låt jäsa i 30 min. Grädda i 200°C i ca 30 min.


Mulled Wine Bread

2.5 dl mulled wine
9 g dry yeast
2 tbsp date syrup
1 tbsp oil
1 tsp salt
3 dl multigrain flour
3 dl rye flour

Heat the mulled wine to 43 ° C. Mix in dry yeast, date syrup, oil and salt. Mix in the flour and knead to a dough. Let the dough rise for 30 minutes. Put the dough on a floured surface and form a round bread. Place the bread on a baking sheet lined with baking paper or put it in a baking pan. Prick the bread with a fork and let the bread rise for 30 minutes. Bake at 200 ° C for about 30 minutes.