Det här är en kaka som håller sig saftig flera dagar och smaken blir också mera djup efter någon dag. Jättegod kaka med en smak av apelsin och kardemumma. En kaka som passar bra till julfikat.  

This is a cake that stays moist for several days and the taste also gets better after some day. Very delicious cake with a taste of orange and cardamom. A cake that goes well on the Christmas table.


Apelsin-Kardemummakaka

75 g smör, mjukt 
3/4 dl socker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl 
0,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
0,5 dl apelsinsaft
skal av 0,5 apelsin

Vispa  smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa väl. Blanda i mjöl, bakpulver, kardemumma, apelsinsaft och skal. Häll smeten i en smord och mjölad liten bakform. Grädda kakan i 175 C i ca 25 minuter.



Orange-Cardamom Bundt Cake

75 g butter, soft
3/4 dl sugar
1 egg
1.5 dl flour
0.5 tsp baking powder
1 tsp cardamom
0.5 dl orange juice
zest of 0.5 orange

Beat the butter and sugar fluffy. Add the egg and whisk well. Mix in flour, baking powder, cardamom, orange juice and zest. Pour the batter into a greased and floured little baking pan. Bake the cake at 175 C for about 25 minutes.